Productie van lichaamseigen stoffen

Het lichaam reageert op de APS therapie door belangrijke stoffen aan te maken die voor herstel noodzakelijk zijn. Dit zijn onder andere:

ATP

ATP energie molecuul
APS therapie zorgt voor een verhoging van het ATP gehalte in het bloed van 500% tot 800% van het normale niveau. ATP voorziet het lichaam van de benodigde energie voor bijvoorbeeld eiwitsynthese, celherstel, uitwisseling van moleculen, etc…

Melatonine

Na de tweede behandeling wordt al een verhoging van het Melatonine gehalte gemeten. Melatonine heeft een rustgevende werking en heeft zodoende een positieve invloed op stress en slapeloosheid. Ook heeft Melatonine een bloedverdunnend effect, wat de lokale doorbloeding ten goede komt.

Leucine-Enkefaline

Na vier behandelingen wordt ook een verhoging van deze stof gemeten. Dit is een ontstekingsremmer en heeft dus een positief effect op ontstekingen. Het zorgt voor een lichte verhoging  van de hartslag en verwijding van de bloedvaten, wat ook weer de lokale doorbloeding stimuleert.

Beta-endorfine

Na vijf behandelingen wordt er een  verhoging van het beta-endorfine niveau gemeten. Deze stof zorgt ervoor, dat u zich beter gaat voelen.

Serotonine

Na zes behandelingen is het Serotoninegehalte genormaliseerd. Serotonine is onder andere belangrijk voor de stemming, slaap- en eetritme, bloedsomloop en temperatuurregulatie.

Cortisol

Na zes behandelingen is het Cortisolgehalte in evenwicht. Cortisol speelt een rol bij het slaapritme en het afweersysteem. Cortisol wordt ook wel het stresshormoon genoemd, omdat het bij stress extra aangemaakt wordt.

T-lymfocyten

APS behandelingen activeren de T-lymfocyten, wat het immuumsysteem versterkt en zodoende ontstekingsremmend werkt.