APS wat is het?

APS behandeling

APS apparaat microstroomBij een APS-behandeling zit u op een behandelstoel of ligt u op een behandeltafel. Meestal kunt u gewoon uw kleding aanhouden. Op uw huid worden maximaal vier elektroden geplakt. Deze zijn met snoertjes verbonden met het APS-apparaat. Deze geeft de microstroom af. Deze voelt u  als een soort van lichte sensatie onder de elektroden. De behandeling is niet pijnlijk, onschadelijk en kan probleemloos met andere therapieën gecombineerd worden.

Behandelingsduur

Een behandeling kan bestaan uit verschillende behandelpatronen per dag. Uw totale behandeling van de diverse behandelpatronen duurt ongeveer drie kwartier. Er zijn meer behandelingen nodig om het gewenste effect te bereiken. Er worden (maximaal) vier (verschillende) behandelpatronen per dag gebruikt van elk acht minuten. De maximale tijdsduur van de behandelpatronen heeft te maken met het vrijmaken van afvalstoffen. APS maakt op de behandelde plaats afvalstoffen vrij en deze zullen afgevoerd moeten worden.

Massage en herstel

Tijdens het laatste behandelpatroon is er, indien gewenst, ruimte en tijd voor een heerlijke ontspannende stoelmassage. De ontspanning zorgt ervoor, dat het lichaam zich nog beter kan herstellen. Het centraal zenuwstelsel verbetert door de ontspanning de werking van  o.a ons immuunsysteem. De massage is onderdeel van de behandeling en geef ik u.

_T5A8924

Na de behandeling

Deze afvalstoffen verlaten ons lichaam voornamelijk via de urine. Mensen hebben dan ook voldoende water nodig om deze afvalstoffen af te kunnen voeren. Het wordt aanbevolen om met name na de behandeling ruim voldoende water te drinken om de afvalstoffen af te voeren.

 

 

Waar merkt u aan, dat de behandeling aanslaat?
Na de eerste behandelingen, kunt u de volgende signalen van uw lichaam waarnemen:

* Meer plassen of sterker ruikende urine of ontlasting
* Minder pijn
* Beter inslapen en of doorslapen
* Meer energie en fitter gevoel
* Verbetering van de stoelgang of verandering van het ritme van de stoelgang
* Minder prikkelbaar
* Meer innerlijke rust
* Vrolijker stemming
* Positievere kijk op dingen
* Als u bewust of onbewust meer doet of onderneemt dan voorheen.
* Minder vocht in gewricht of rest van lichaam
* Wondjes of huidaandoeningen die sneller genezen
* Betere eetlust
* Soms heeft u het zelf nog niet in de gaten, maar maken anderen u erop attent dat er iets aan het veranderen is.

Wat is het resultaat?

Pijnklachten verdwijnen of verminderen. De therapie is geheel pijnloos en wordt bovendien wetenschappelijk beschouwd als “De therapie van de toekomst“. De toepassing van APS therapie is geschikt voor de behandeling van zowel acute pijn als gevolg van een blessure, als van chronische pijn.

Het unieke van APS is dat dit het enige apparaat is dat een natuurlijke actiepotentiaal kan opwekken. Een actiepotentiaal is een elektrische ontlading van de lichaamscel, die zich voorgeleidt langs de zenuwbaan om uiteindelijk een boodschap door te geven aan het zenuwstelsel (hersenen).
Door dit natuurlijk signaal reageert het lichaam met het vrijkomen van pijnstillende en ontstekingsremmende stoffen en een forse verhoging van ATP (Adenosine Trifosfaat). Daardoor verbetert de doorbloeding en wordt het herstel van aangedane weefsels in het aangedane gebied bevorderd. Bij veel chronische ziekten en ook bij auto-immuunziekten blijkt er juist een tekort bestaan aan ATP in en rond de lichaamscel.

Wat doet APS?

Door APS therapie worden processen in gang gezet die belangrijk zijn voor het goed functioneren van het lichaam. Er worden grotere hoeveelheden stoffen aangemaakt dan normaal waardoor naast pijnverlichting de volgende effecten optreden.
o Remming van ontstekingen.
o Bevordering van energie.
o Verbetering van de afvoer van afvalstoffen.
o Verbetering slaappatroon en gemoedsrust.
o Verhoging van de weerstand.
o Verbetering doorbloeding.
o Versterking van het immuunsysteem.
o Ontspanning van de spieren.
o Versnelde wondgenezing.